If you change these fractions into decimals 1/2 + 1/6 > 1/2= 0.5 1/6= 0.16 add them together they= 0.6

1/4= 0.25 and 7/12= 0.583 if you add them together they= 0.83

So if you add them as decimals you can see that 1/2 + 1/6 <>

So looking them as pictures you can see that 1/2 + 1/6 <>

Exequelle's Bike Race

This is the bikerace we were suppose to lable these points

In a 60 km course .

Resting point:Every 1/8 of the way

Food wagon: Every 1/4 of the way

Water: Every 1/10 of the way

Juice: Every 1/5 of the way

Km markers:Every 1/12, 1/6 and 1/3 of the way

Our bikerace math was dividing squares. We cut it in half= 30, then again =15, and again to get 1/8 of 60= 7.5 and we did this for all the numbers.

Another thing we did is label all the points, where we were suppose too.

When we divided 1/12, 1/6, 1/3 you can notice that 1/3 divided in 2 =1/6 and 1/6 divided by 2 = 1/12

A cool website for math is http://www.bbc.co.uk/skillswise/numbers/fractiondecimalpercentage/fractions/comparingfractions/game.shtml

this website is cool because you can compare fractions and order them from smallest to largest and is really fun to play

To find 3/4 of a number.

If the number is 16, you divide 16 in 4. It will equal 12.

2 ways you can find this is....

You can go 4 x ?= 16. If you do this you can find out the answer is 4. Then since 4 is 1/4 of 16, you have to multiply it by 3. So 4x3= 12. And thats the answer.

Another way is dividing it in 2 because you know a 1/2 of a half = 1/4. So 16 divided in 2 =8. Divided in 2 again =4. Add 8+4= 12 and thats the answer.

1/2+ 7/12

To answer this think of it as a clock.

1/2 of a clock is 30 minutes. Because 60 divided in to two is 30.

This is the bikerace we were suppose to lable these points

In a 60 km course .

Resting point:Every 1/8 of the way

Food wagon: Every 1/4 of the way

Water: Every 1/10 of the way

Juice: Every 1/5 of the way

Km markers:Every 1/12, 1/6 and 1/3 of the way

Our bikerace math was dividing squares. We cut it in half= 30, then again =15, and again to get 1/8 of 60= 7.5 and we did this for all the numbers.

Another thing we did is label all the points, where we were suppose too.

When we divided 1/12, 1/6, 1/3 you can notice that 1/3 divided in 2 =1/6 and 1/6 divided by 2 = 1/12

A cool website for math is http://www.bbc.co.uk/skillswise/numbers/fractiondecimalpercentage/fractions/comparingfractions/game.shtml

this website is cool because you can compare fractions and order them from smallest to largest and is really fun to play

To find 3/4 of a number.

If the number is 16, you divide 16 in 4. It will equal 12.

2 ways you can find this is....

You can go 4 x ?= 16. If you do this you can find out the answer is 4. Then since 4 is 1/4 of 16, you have to multiply it by 3. So 4x3= 12. And thats the answer.

Another way is dividing it in 2 because you know a 1/2 of a half = 1/4. So 16 divided in 2 =8. Divided in 2 again =4. Add 8+4= 12 and thats the answer.

1/2+ 7/12

To answer this think of it as a clock.

1/2 of a clock is 30 minutes. Because 60 divided in to two is 30.

7/12 of a clock is 35 minutes. Because 60 divided in to twelve is 5 minutes. 5 minutes times seven will equal 35 minutes.

## 2 comments:

Title 1/1

Label 1/1

Question 3 5/5

Question 4/5 3/3

Question 6 5/5

Question 7 3/3

Question 8 4/5

Question 9 5/5

Question 10 7/7

Total 34/35

I think I deserve this because I think I did a good job on doing all the questions

Title 1/1

Label 1/1

Question 3 5/5

Question 4/5 3/3

Question 6 5/5

Question 7 3/3

Question 8 4/5

Question 9 5/5

Question 10 7/7

Total 34/35

I think exequelle did very well. He can improve on question 8 though because he got 4/5 on it.

Post a Comment