1/4 + 7/12 is greater than 1/2 + 1/6

because :

1/2 + 1/6 = 40/60 or 2/3

1/2 of a clock is 30 minutes because 60 / 2 equals 30 min

1/6 of a clock is 10 minutes because 60 / 6 equals 10 min

all together it equals 40 mintues

1/4 +7/12

1/4 of a clock is 15 minutes because 60 / 4 equals 15 min

7/12 of a clock is 35 minutes because 60 / 12 equals 5 * 7 equals 35 min

all together it equals 50 minutes.

so that means 1/4 + 7/12 is larger than 1/2 + 1/6.

Josephine and Angelica bike race.

because :

1/2 + 1/6 = 40/60 or 2/3

1/2 of a clock is 30 minutes because 60 / 2 equals 30 min

1/6 of a clock is 10 minutes because 60 / 6 equals 10 min

all together it equals 40 mintues

1/4 +7/12

1/4 of a clock is 15 minutes because 60 / 4 equals 15 min

7/12 of a clock is 35 minutes because 60 / 12 equals 5 * 7 equals 35 min

all together it equals 50 minutes.

so that means 1/4 + 7/12 is larger than 1/2 + 1/6.

Josephine and Angelica bike race.

For the bike race , to find the kilometer markers , we

did 60/3=20 , 60/6=10 , 60/12= 5 .

1. For our bike race, i like how we did the calculations on how we got the markers for each station.

2. For our bike race, i like how we did the legend for the bike race because it makes it look organized and prettyful.

Extra things :

http://www.funbrain.com/fract/index.html is a math game which you have to find the fraction that dosen't belong . The game is mostly about equivallent fractions. It can get harder if you chose the harder levels.

2 different ways to get 1/4 and 3/4 of 22 is to do the chopping picture thing :

so 1/4 of 22 is 5.5 and 3/4 of 22 = 5.5 * 3= 16.5

another way is going 22 divided by 4= 5.5 then keep adding 5.5 so = 5.5 +5.5 + 5.5 =16.5

For a question we had to make that is similar to a question on the test, i chose a question similar to the subs question. My question is, every person gets 1/2 of a sub. So if you wanted to get to a high number such as to find how much subs are need to feed 100 people. I did 100 / 2 which is how much subs are needed for 100 people. So it is 50. To get 45 people, you go 45/2 which is 22.5, so 22.5 subs are needed for 45 people.

so that is my first growing post.

another way is going 22 divided by 4= 5.5 then keep adding 5.5 so = 5.5 +5.5 + 5.5 =16.5

For a question we had to make that is similar to a question on the test, i chose a question similar to the subs question. My question is, every person gets 1/2 of a sub. So if you wanted to get to a high number such as to find how much subs are need to feed 100 people. I did 100 / 2 which is how much subs are needed for 100 people. So it is 50. To get 45 people, you go 45/2 which is 22.5, so 22.5 subs are needed for 45 people.

so that is my first growing post.

## 2 comments:

Scoring Guide

Title 1/1

Label 1/1

Question 3 5/5

Question 4/5 3/3

Question 6 5/5

Question 7 0/3

Question 8 5/5

Question 9 0/5

Question 10 7/7

Total 27/35

I think she deserve's a 27/35 because she didn't do 2 questions. But overall she did a very good job.

Title 1/1

Label 1/1

Question 3 5/5

Question 4/5 3/3

Question 6 5/5

Question 7 2/3

Question 8 5/5

Question 9 4/5

Question 10 7/7

total 33/35

i think i deserve a 33 because i did the project and overall it looks purtty nice.

Post a Comment