1. What strategies were needed?

I used a ratio table to find out the amounts for 1 cup, from the information already given for 2 2/2 cups. Then I multiplied everything for 1 cup by 12 to get 12 cups. To find 1/2 cup, I divided everything from 1 cup by 2.

2. How did you use these strategies?

First I turned everything for 2 2/5 cup into a decimal

total: 2 2/5 = 2.4

shreddies: 1 1/5 = 1.2

peanuts: 4/5 = 0.8

pretzels: 2/5 = 0.4

price: $3.60

Then I used the ratio table and multiplied the numbers first by 10, then divied it by 24 to find 1 cup.

total: 1 cup

shreddies: 0.5 to 1/2

peanuts: 0.8 to 1/3

pretzels:0.4 to 1/6

price: 3.60 to 1.50

^^^^ all that info. is for 1 cup. now we have to multiply all that by 12 to get 12 cups:

total: 12 cups

shreddies: 6 cups

peanuts: 4 cups

pretzels:2 cups

price:18.00

to find 1/2 cups, divide everything for 1 cups by 2:

total: 1/2 cup

shreddies:1/4 cup

peanuts: 1/6 cup

pretzels: 1/12 cup

3. Or How could you of used these strategies

Instead of finding 1 cup first, I could have turned everything into a decimal like before, but divide by 4.8 to get the information for the 1/2 cup first, then multiply by 2 to get 1 cup:

1/2 cup:

total: 2 2/5 = 2.4

shreddies: 1 1/5 = 1.2

peanuts: 4/5 = 0.8

pretzels: 2/5 = 0.4

price: $3.60

Total: 2.4/4.8=0.5 = 1/2

shreddies: 1.2/4.8=0.25= 1/4

peanuts:0.8/4.8=0.1666=1/6

pretzels:0.4/4.8=0.08333=1/12

price: $3.60/4.8= $0.75

1 cup:

total:1/2 x2= 1

shreddies:1/4 x2=1/2

peanuts:1/6 x2=1/3

pretzels:1/12 x2= 1/6

price:$0.75 x2= $1.50

4. How would you figure out the price of a 6 cup bag of Betty's Snack mix? Use a ratio table

First find out 1 cup by turning the 2 2/5 cup (+ all the other info) into a decimal, then multily it by 10, then divide it by 24:

Then multiply all that by 6 to get 6 cups:

total: 6 cups

shreddies: 1/2x6= 3 cups

peanuts: 1/3x6= 2 cups

pretzels: 1/6x6= 1 cup

prices: $1.50 x 6= $9

5. Find 3 other values (amounts of Snack Mix) that could be solved using the same ratio table. Find the $$ of your new container sizes.

I decided to find the values for 3,10, and 14 cups. First, I found the price:

<----To find the price for 14 cups, I added all the money for 1,3, and 10 cups together because 1+3+10= 14

1.50+4.50+15.00=$21.00

Ingredients for 3 cups I multiplied everything from 1 cup by 3:

shreddies: 1/2 x 3= 1 1/2

peanuts: 1/3 x 3= 1

pretzels: 1/6 x 3= 1/2

Ingredients for 10 cups I mulitplied everything for 1 cup by 10:

shreddies: 1/2 x 10 = 5 cups

peanuts: 1/3 x 10= 3 1/3 cups

pretzels: 1/6 x 10= 1 2/3 cups

Ingredients for 14 cups I add the ingredients for 1,3 and 10 cups together:

shreddies: 1/2 + 1 1/2+ 5= 7 cups

peanuts: 1/3+ 1+ 3 1/3= 4 2/3 cups

pretzels: 1/6+ 1/2 +1 2/3= 2 1/3 cups

Question 2

Question 3

Question 4

- How much pizza does each student get in the different groups?
- Which group gets the largest portion of pizza?
- Show how you found your answer in 2 different ways.
- What strategies did you use in finding your answer.
- Show your answer is 2 different ways. I would recommend that you create a voicethread of your work.

**Marking Rubric For your second Growing PostGrowing Post**

Self Evaluation:

**Question 1 Betty's Snack Mix Total (14/15 marks)**

Answers all questions 5 marks (1 per Question)

**5**

Quality of Answers 10 marks 9

10= Perfect

8= Great Job but there is room for improvement

7= Good Job but there is much room for improvement

6= Decent job but you need to work harder

5= All work is done but effort is lacking

Less than 5 would be for questions answered incorrectly and without effort and incomplete.

**Growing Post Question 2 (10/10 marks)**

Embeds the voicethread after question 1 (1 mark) 1

Creates the Voicethread to answer Question (1 marks) 1

Add Comments to further elaborate on the strategies used (1 per comment left) Max 4 marks 4

Math work is correct in the voicethread (4 Marks) 4

Bonus marks for any person doing more than 4 questions (2 marks) --

**Growing Post Question 3 (14/14 marks)**

Uses Pictures or a voicethread to answer the question (3.5 Marks) 3.5

Explains the 7 strategies using 7/8 and 11/12 (7 Marks) 7

Comments on the voicethread (3.5 marks .5 per comment) 3.5

**Question 4 Sharing Pizza's (15/15 marks)**

Clearly shows How much pizza does each student get in the different groups? (4 marks) 4

Shows which group gets the largest portion of Pizza (2 marks) 2

Show how you found your answer in 2 different ways. (4 marks) 4

What strategies did you use in finding your answer. Student must show strategy and explain how it was used.(2 marks) 2

Added comments on voicethread or added detail to explanations (3 marks) 3

**Total Math Work (54 marks) 53**

**Formatting (21 Marks) 21**

Proper title (2 Marks) 2

Proper labels (3 marks) 3

Only one post and no drafts left in dashboard (2 marks) 2

Questions are in the proper order (4 Marks) 4

Post looks pleasing (10 Marks) 10

Pictures are lined up, text is left justified etc

The post looks professional and not piecemeal.

**Completing Self Evaluation and leaving a comment (10 Marks) 10**

**Completing 2 Peer Evaluations Leaving comments on the Growing Post and Voicethreads (20 marks) 10 marks per student 20<---- Dhonell and Anthony's**

**Total Marks for Growing Post ( 105 Marks) 104**

Growing Post Completed on time 0 mark deduction 0

Completed 1 day late 10 mark deduction

Completed 2 Days Late 15 Mark Deduction

Completed more than 2 days late 20 Mark Deduction

Comment:

I thought I did very well on my second growing post, I went through what I did to answer the questions, and tried to make it as clear as could.

## 2 comments:

Growing Post Question 1 Betty's Snack Mix Total (15 marks) ---- 15

Answers all questions 5 marks (1 per Question) ---------------5

Quality of Answers 10 marks ----------------------------- 10

10= Perfect

8= Great Job but there is room for improvement

7= Good Job but there is much room for improvement

6= Decent job but you need to work harder

5= All work is done but effort is lacking

Less than 5 would be for questions answered incorrectly and without effort and incomplete.

Growing Post Question 2 (10 marks) ------- 10

Embeds the voicethread after question 1 (1 mark) ---------------------1

Creates the Voicethread to answer Question (1 marks) ------------------1

Add Comments to further elaborate on the strategies used (1 per comment left) --- 4

Max 4 marks

Math work is correct in the voicethread (4 Marks) --------------------- 4

Bonus marks for any person doing more than 4 questions (2 marks)

Growing Post Question 3 (14 marks) ----- 14

Uses Pictures or a voicethread to answer the question (3.5 Marks) --------- 3.5

Explains the 7 strategies using 7/8 and 11/12 (7 Marks) --------------------- 7

Comments on the voicethread (3.5 marks .5 per comment) ------------------ 3.5

Question 4 Sharing Pizza's (15 marks) ----------- 15

Clearly shows How much pizza does each student get in the different groups? (4 marks) -- 4

Shows which group gets the largest portion of Pizza (2 marks) ------------------------- 2

Show how you found your answer in 2 different ways. (4 marks) -------------------- 4

What strategies did you use in finding your answer.

Student must show strategy and explain how it was used.(2 marks) ------------------- 2

Added comments on voicethread or added detail to explanations (3 marks) -------------- 3

Total Math Work (54 marks) ----------------------- 54

Formatting (21 Marks) ---------------- 20

Proper title (2 Marks) -----------------------------------------------2

Proper labels (3 marks) -----------------------------------------------3

Only one post and no drafts left in dashboard (2 marks) -------------- 2

Questions are in the proper order (4 Marks) ---------------------------4

Post looks pleasing (10 Marks) ----------------------------------------9

Pictures are lined up, text is left justified etc

The post looks professional and not piecemeal.

Completing Self Evaluation and leaving a comment (10 Marks) -----10

Completing 2 Peer Evaluations Leaving comments on the

Growing Post and Voicethreads (20 marks) 10 marks per student ---20

Total Marks for Growing Post ( 105 Marks) ------------104

Growing Post Completed on time 0 mark deduction

Completed 1 day late 10 mark deduction

Completed 2 Days Late 15 Mark Deduction

Completed more than 2 days late 20 Mark Deduction

Post a Comment